Värvide Karnevali kokkuvõte

Trüki

Bookmark and Share

Holi-GoasKokkuvõtteks oli Holi Goas tõsiselt lahja. Arvasin eile, et oi, oi, midagi põnevat on toimumas, trummipõrin oli meeletu. Läksime vaatma ja selgus, et meie kodutemplis, mis resorti väravast vaid 100 meetri kaugusel, istus kamp india mehi ja tagus trummi. Ei mingit karnevali. Hommikul aga said Eva ja Vaike vaevaga väravast puhtalt välja, sest lapsed olid rõõmsalt veepüstolite ja värkikotikestega valves, kimasid siia ja sinna, pidasid värvivee sõda... motikad olid pärast enam kui kirjud. Tänavatel liikus värvilisi inimesi. Oli turiste, paarikesi motikatel, kes olid tõsiselt värvilised ja rõõmsad. Prrr.

Sõitsime jhuggiste piirkonda - odavatest tellistest ja keppidest, pulkadest kilekatuste

 

ja riidekatustega telgid, kus elavad perekonnad... laagrid murjameid täis. Meie eest sõitis jalgrattaga tumeroosa värviga kaetud jäätisemees, kes kella andis ja Holi_jäätisemüüja Goasinimesi jäätist ostma kutsus. Palusime tal peatuda telklaagri juures ja ostsime lastele ja kõigile, kes tee äärde kogunesid jäätist. Olgu ka neil holi. Kui esimesed olid jäärised pihku saanud, hakkas igast telgist lapsi ja täiskasvanud juurde tulema... olin juba hirmul, kas nii palju raha kaasas on, kui siin telklaagris elanikke.

Vickyl oli aga teine mure... tagasiteel ütles ta, et kui nüüd jäätist süües keegi haigeks peaks jääma, siis ei ole neil ju arstiabi võimalust... no vaat selliselt ma isegi ei oska mõtelda... Loodame, et kõik jäid terveks ja nautisid seda pisukest maiust.jalebi

Holi ajal on kombeks andestada ja ka maiustusi pakkuda. Näiteks seesamiseemnetest ümmargusi magusaid pallikesi ja siirupist nõretavaid jalebisid (loe sheleebi). Retsept siin: india maiustus jalebi. Videosid, mis abiks jalebide meisterdamisel, leiab youtoubest.

Kindlasti toimusid suured pidustused pealinnades.

Lii kirjutas Varanesist: "Istusin 2 päeva toas, aga mu ümber käis metsik möll."

Viimati uuendatud 21. märts 2011