Norrakate lompe retsept |
![]() |
Lomperid kuuluvad norrakate igapäevase toidulaua juurde. Musta leiba nad üldjuhul ei söö. Süüakse kõikvõimalikke saialisi ja sepikulisi ja kindlasti lompereid ja lefsesid - õhukesi kartuli ja nisujahu taignast
Ahjus küpsetamiseks panen täidiseks näiteks sibula ja seentega praetud hakkliha ja riivjuustu segu, peale raputan riivjuustu ja näiteks seedermänni seemneid, serveerin värske salatiga. Norrakate enda tavapärane söömisviis on keedetud pika viineriga, siis kuulsa rakfiskiga (kalaga) ja magusana või ja suhkruga. Rakfiski (asenda soolatud lõhe või forelliga) väikesed tükiksesed pannakse pika jutina lompe/ lefse ühe ääre peale, siis lisatakse imepeeneks hakitud sibulatriip, siis hapukoor ja rulli. Vau, kui maitsev!
Magusa puhul lihtsalt määritakse või lompele/ lefsele, raputatakse peale suhkur ja rulli. Vot see, mulle ei meeldi. Liiga rammus ;) Kuid kellele maitseb, andku aga minna. Head isu!
Kartulilompe
POTETLOMPE
*** Kui artikkel meeldis ja tahad lisa lugeda, siis igasuguseid huvitavaid nõuandeid leiab järgnevatest raamatutest. Huvitavad ja arendavad raamatud!
|
|||
Viimati uuendatud 14. veebruar 2014 |