Huvitavad asjad meie elu lihtsustamiseks

Trüki

Bookmark and Share

Igasuguseid põnevaid asju mõteldakse välja meie elu lihtsustamiseks. Siiski läheb paljude asjade igapäevakasutusse võtmine inimesele vaevaliselt ja ikka jätkatakse harjunud moel. 

 

Purk kerge vaevaga lahti!

Näiteks kõvasti kinni keeratava kaanega purke tehakse lahti küll kuumas veel leotades, küll käteräti või laualapiga. Mõni on kaval ja laseb noa otsa või kahvliharuga natuke kaant väänates õhku purki ja saab purgi sedasi lahti.

Olen proovinud ka soovitust, et purk tagurpidi kaane osaga kuuma vee kaussi pista, lasta seista, veest välja võtta ja obadus põhja vastu anda... no ei saa sellega hakkama :)

Leidsin foorumi, kus ilmekalt purgivägivalda kirjeldadakse. Loe kui huvi: purgi avamine

Lisaks saab googeldamisel märgusõnadega: "opening jar tricks," igasuguseid võtteid õppida. Ka Wiki How pakub erinevaid võimalusi: kuidas klaaspurgi kaant avada?

Mina kasutan aga juba mitu aastat plastmassist avajat, millega lasen purki natuke õhku ja siis selleks spetsiaalselt toodetavat kummilappi. Vahest piisab ainult kummilapist ka. Ei mingit kangutamist ja muid trikke.

Ostsin need asjad Norrast, kuid olen ka Eestis müügil näinud.

 

Saapad kerge vaevaga jalast!

Mis see veel on?

Universaalne_saapasulane_ketas Eesti ajal olevat igas peres olnud saapasulane (boot jack, boot pull) - selline abimees, millega lihtsa vaevaga saapad jalast kätte saab. Sobib suurepäraselt nii nahksaabaste kui ka kummikute jalast võtmiseks. Ketas saapasulane on univesraalne ja piisab, kui peres on 1 saapasulane - nii laste kui ema ja isa saapad saavad jalast võetud.

Selline saapasulane on Madonna tallis ja seetõttu ka selle universaalse saapasulase mudeli nimeks "Madonna." Auroriks puidutöö spetsialist Jüri Jõgevalt.

saapasulane, kuidas saapad jalast ära saab

 

On ka lihtsam mudel, mis mulle meenutab kõrvaharki :) Vaata, kui lihtsalt saab saapad jalast ja kummardama ei peagi!

Igatahes on see üks lahe kingitus mugavatele, laiskadele ja vanematele inimestele!

 

Sülearvuti hoidik - selgroog ei moondu, ämmakühm jääb kasvamata!laptop-ergonomics, sülearvuti alus

No vaat selle tootega on mul eriti soe suhe... sest hakkasin sellist asja ise otsima siis juba, kui hilja... juba on ülemised selgroolülid vales asendis töötamisest kahjustatud :( Et seda ei juhtuks Sinu ja Sinu lähestega, siis kasuta läptopialust ja loe lisa siit: Kuidas arvutiga õigesti töötada - arvutikasutaja ergonoomika! Otsisin jupp aega hea hinnaga alust ja ei leidnud. Tellisin ja olen rahul! Parima hinna ja kvaliteedi suhtega läptopialuse saad  ise ka  tellida Jõgeva Jürilt! Puiduvärvi aluse hind seisuga 8. aprill 2012 on 15 EUR, sisaldab postikulu!

 

Arvuti ja telefoni kiip pöörab kahjuliku kiirguse tervendavaks

ABM, arvutikiirguse kaitsekiip No uskuda või mitte, kohe ei tea, sest ise tegelesin nende kiipide testimise ja turustamisega lausa aasta aega. Testide tulemused panid imestama - tõesti töötab. Oli inimesi, kes helistasid ja kirjutasid, et kiipide tulemusena tunnevad end palju, palju paremini - saavad nüüd mobiiliga rääkida ilma, et pea valutama hakkaks ja arvutis töötada ilma, et silmad ja pea valutaks.

 

Oli neid, kes kiibistatud telefoniga oskuslikult migreeni jm hädasid ravisid ja neid, kes arvuti jm elektroonika jaoks väljatöötatud mikromooduli ABM veeklaasi alla panid või veetorule kleepisid, et vee kvaliteeti tõsta. Lisa saab lugeda siit artiklist - Mobiiltelefoniga ravimine?

Siin on detailid arvutimooduli ABM kohta: ABM

Detailsemalt telefonikiibi Micro Fa omadused on ära toodud tervisepoe lehel. Meil on neid kiipe veel laos saadaval ja soodsa hinnaga! Seisuga 8. aprill on hind selline - ostad 1 kiibi, on hind 20 EUR, ostad 3 kiipi, on hind 50 EUR. Kontakt: E-mail on kaitstud spämmirobotite eest, Javascript peab olema sisse lülitatud

 

Taskutuhatoos - vajalik abiline igale suitsetajale!

taskutuhatoos Jaapanlased on vahva asja leiutanud. Nimelt, kui suitsetaja on rannas või tänaval, kus ei ole pürgikasti, siis ei ole tal kuskile koni visata. Normaalne inimene tänavale ju ometi konisid ei loobi. Muuseas, selleks, et suitsufilter maapinnalt kaoks, kulub 15 aastat... Nii, ei see nii kiirelt kõdune ega mädane... No ja nii siis lahendasid jaapanlased asja selliselt, et hakkasid tootma ja mitte ainult - hakkasid aktiivselt ka kasutama - taskutuhatoose. Lisaboonuseks on see, et suitsuotsa kustutamisel ei hakka käed haisema, kotike lukustab lõhna nii, et seda võib vabalt käekotti panna või taskusse pista. Eestimaal ei tea sellisest toredast asjast enamus suitsetajaid veel mitte midagi :)

Loe lisa ja telli otse maaletoojalt: www.kompanii.ee.

 

Igasugu trikke ja nippe, mis inimesed välja mõtelnud

Kuidas aga kerge vaevaga näiteks keedukartulilt koor ära saada või sama keedumuna puhul teha või kuidas T-särk kiire liigutusega ilusasti kokku lappida jms, vaata sellest vahvast videost, mille link on artikli lõpus. Ma olin nii õnnelik, et selle leidsin, sest olin juba unustanud triki T-särkide lappimise kohta, mille kunagi üks armas tuttav inimene mulle õpetas.

 

Mul endal on näiteks elu lihtsustamiseks kombeks pesta padjapüüre ja tekikotte pahempidi pööratuna ja nii neid ka kappi panna. Püüripanemise nipp seisneb selles, et kui vaja padi või tekk püüri sisse panna, siis panen käed püüri sisse ja võtan tagumiste otstega padja või teki nurkadest kinni ja keeran püüri padja või teki ümber. Sõnades on raske kirjeldada... äkki kunagi teen video... täna mitte...

 

Ja siis on mul veel üks nipp... nimelt kilekoti sulgemise nipp. Kui avan mõne kilekotti pakitud kuivaine või näiteks külmutatud juurikate või marjade paki ja kohe kõike ära ei kasuta, siis sulgen selle paki sama paki küljes oleva osaliselt lahtilõigatud plastikribaga. Teen seda, kasutades hästi kiiret tehnikat :)

Kõik need on sellised toredad võtted, mis elu lihtsamaks teevad ja mida oma lastele pärandada :)

 

Oo ja siis on mul kodus kilekotijänku, mille Kristiina kinkis. Üks suurepärane meister on selle autoriks, kuid ma tean vaid, et ta elab Pärnus... Jänku kõht kasvab sedamööda, mida enam ma teda kilekottidega söödan :) Väga vahva leiutis. Analoogse, kuid lihtsalt ühest otsas kinnise ja teisest otsast kummida suka, kavatsen teha endale sahtlisse, et kilekotid sealt välja ei roniks ja sahtlit oleks lihtne korras hoida :)

 

Kui Sul on mõni vahva nipp, mida siin jagada sooviksid, siis saada mulle julgelt meil: E-mail on kaitstud spämmirobotite eest, Javascript peab olema sisse lülitatud

Tänan!

Ja nüüd siis toredat ja õpetlikku videot vaatama!

Kliki siia lingile: Nippe ja trikke igapäevategevuste tegemiseks!

Viimati uuendatud 27. september 2014