Eestlanna abielus hinduga

Trüki

Bookmark and Share

Eestlanna abielus hinduga: "Kätega ma sööma ei hakka!"

17-02-2011 Ilmus Buduaaris

Eestlanna abielus hinduga: "Kätega ma sööma ei hakka!"Eestlanna Katrin Aedma on olnud suhtes nii eesti kui välismaa meestega. Novembris abiellus ta Indiast pärit mehega. Katrin rääkis Buduaarile, kuidas on olla koos nii erinevast kultuurist pärit inimesega.

Katrin Aedma on esimene eestlane, keda on tunnustatud JCI (Junior Chamber International ehk Rahvusvahelise Noortekoja) treenerite kõrgkooli kõrgeima koolitaja tasemega. „Minu suurim unistus on olnud alati õppida ja kogeda, et seda siis teistele jagada. Eelistan koolitada, konsulteerida neid, kes mõjutavad masse. Näiteks politseid, kooliõpetajaid ja koolitajaid,“ räägib koolitaja, reisifänn, kirjanik ning rahvusvaheline koolitaja Buduaarile.

Katrin on aktiivne ja väga rõõmsameelne inimene, kes on iseenda peremees ning paljude mõistes ka hulljulge naine – 20.10.2010 tegid nad india verd mehega Eestis avaliku piknikupulma ning on registreeritud Põhja-India kombe kohaselt.

„Meie mõistes ametlikult me abielus ei ole, sest olles osake Euroopa Liidust, saab abielluda vaid siis, kui lahutatud isik esitab lahutuse tõestuse konkreetsel formaadil. Kuna minu  elukaaslane Inderjit Parwana (hüüdnimega Vicky) lahutas Hispaanias, siis ei piisa mitte ainult kohtu otsusest, vaid vajame ka lahutust tõendavat lisapaberit - seda ühel lehel olevat vormi, mis sisaldab vaid nimesid ja lahutuse aega ja kohta, ootame Hispaaniast juba 3 aastat. Neil on "manjana"... ja "siesta" - bii, et ei oska arvata, millal dokumendi saame,“ räägib Aedma kurvalt.

Siiski on tema kohtumislugu Vickyga kõike muud kui kurb. „ Kohtusime Vickyga Tenerifel 3 aastat tagasi. Olin ostnud pileti Gran Granariale, kuid enne reisi teatas turismifirma, et reis ei toimu, kas soovite piletiraha tagasi või lennata Tenerifele. Valisin Tenerife, põhinedes oma uskumisele, et kui siin ilmas millestki ilma jääd, siis ainult selleks, et saaks tulla midagi paremat...“ selgitas naine, kes käis mitu päeva põnevusega ringi, mõeldes, et mis see asi siis nüüd on, milleks teda teisele saarele saadeti. „Ja siis kohtusin Vickyga. Astusin poodi, et osta emale valge suvine kostüüm. Tema oli seal müüjaks. See oli detsembris. Jaanuaris läksin Tenerifele tagasi, kahe kuu pärast kolisime pisema pojaga sinna...“

Väga ekstreemselt pole indialasega abiellumine Katrini elu muutnud. „Õnneks on Vicky küllalt tolerantne ja saab aru, et oodata minult näpu vahelt söömist ja muude rituaalide täitmist on liig mis liig. Saan olla see, kes tahan olla!“ Siiski häirib teda vahel, et kohalikud indialased kaunist Katrinit pidevalt piiluvad. „Siin on auasi kohe rusikatega vehkima minna, kui keegi sinu naist liiga hoolega vaatab. Hoidku selle eest, kui siis veel mõni repliik peaks tulema….“ räägib hetkel Indias resideeruv Katrin lõbusalt sealsest kohalikust elust.

"Kodus on ka kõik nagu tavalises kodus ikka. Me kumbki ei ole suured palvetajad, ei ole meil igapäevaseid rituaale, mida järgima peaksime. Kui tuleb isu, siis paneme viiruki Ganesha pildi all põlema, kui tuleb isu, käime sikhi templis Gurudwaras või käime mere ääres ja saadame minema kõik halvad mõtted, laadime end puhta energiaga!“

Kodune söök on Katrini sõnul esto-india. „Mulle ei meeldi teha päris india toite, sest paljud neist on küll maitsvad, kuid koostisained ja valmistamisviis on liigselt ebatervislik ja kosutav,“ räägib naine, vihjates pahaaimamatutele kastmetele ja köögiviljadele, mille valmistamiseks lisatakse palju õli.

„Armastan vürtse ja kasutan neid näiteks ka eestimaise ravimtee maitsestamiseks - panen keema vee, kuhu lisan nelki, kaneelikoori, küüslauku ja ingveri juurt, keedan. Lisan umbes 5 min pärast piparmündi, nurmenuku jms kuivatatud taimed, lasen tõmmata. Viimase aja lemmik on mul chillipipra ja soolaseguga üle hõõrutud ananass.''

Loe täpsemalt Katrin Aedma uskumustest: kasulikud enesesisendused

Katrini ja Vicky veebipulmadest saab lugeda ja Katrini sikhismi usust oli põhjalik info nende spetsiaalselt kodulehel: Piknikupulm ja veebipulm

Getter Lukjanov

Viimati uuendatud 15. aprill 2016