21.11.2011 Rahvastiku registris

Trüki

Bookmark and Share

Täna käisime Arampolis. Rõõm oli näha, et kaup palju huvitavam, kui siin - Baga-Calangute-Candolimi müüjatel. Rahvast oli palju, autoga randa viival teel sõitmine oli uhuuu, lausa jube, sest tee oli kitsas ja nagu ikka kaupmehi, turiste, autosid, motikaid ja jalgrattaid täis.

Sõita oli vaid 35 km, kuid nagu Indias ikka, kulus selle maa läbimiseks autoga nats üle tunni...

Goa-Arampol_magav_myya1 Tegin paar klõpsu poes, kus lõuna ajal müüja tudus ja teises, kus pere koos lõunat sõi. Lisaks poseerisin Karnataka ehk Lõuna-India prouaga, kes kandis käsitöö riietust ja raskeid ehteid. Palusin luba neid katsuda. Olid tõesti jube rasked. Kusjuures Karnatakas pidid nad veelgi enam ehitud olema. Käisin seal, kuid ei kohanud ma mitte ühtegi sellist mustlasnaist.

Siin, Goas, näeb neid harva midagi müümas, küll aga plastikpudeleid korjamas ja suurte pudelikottidega ringi tuuseldamas.

Goa_karnataka1

Kella poole kuue ajal õhtul tagasi tulles, olid paljud lehmad tee peal, üks vasikas aga jooksis täpselt keset teed. Lisaks sellele, oli keset teed maas pikali ka vana goalane, kes näis olevat purjus.

 

Vali, kellel õmmelda lased

Kui paari päeva eest Baga Roadile oma lemmikõmbleja Diliti (Classic Tailors) kätte riide ja kostüümi näidise viisin, siis rääkis ta sellest, kuidas tema poe ees teel oli ümber kukkunud naaberosariigi kodanik... purjus... Indialased käisid ja sõitsid 2 tundi mööda, kuni lõpuks üks turist lohistas mehe teepervele... Seal ta siis magas õndsat und punase liiva peal ümbritsetuna sodist... Hoian pöialt, et Dilip tegi mulle laheda kostüümi. Andsin talle mitte päris sama kanga, sest täpselt sama ei ole võimalik siit leida. Mapusa turult poest nr 11 ostsin kanga ja Dilit õmbleb. Homme saan kätte... Siiani on ta õmblemise kvaliteet super hea ja hind samuti...

Õmblusteenustega peab Indias väga ettevaatlik olema ja minema ainult sinna oma kangaga, kus tõesti kontrollitud kvaliteet. Naljalugusid sellet, kuidas siin pintsakuriidest lipsu õmmeldakse, olen päris palju kuulnud...

Classic Tailori Dilipi tütar on meil mendikoolituste läbiviija. Kui teil endil on vaja kas õmmelda, huvi mendide joonistamist õppida või siis endale hennatattoo teha lasta (nb! Ka tema pakub naturaalse kõrval keelatud ja tervist kahjustavat musta hennat - äri on äri) või siis soovite hoopis lasta endale joonistada ehk siis tattoveerida päris tattoo, otsige see koht üles. Kui Baga ringilt hakkate liikuma mööda Baga Roadi edasi Baga poole, siis vasemat kätt on kohe tiibeti turg, liigute umbes 800 meetrit ja siis vasakul ühe elumaja all ongi suur silt: Classic Tailors, väljas mõned rõivatükid ja aknal hulk tattoveerimise fotosid.

Natuke mendikoolitusest siit: mendikoolitus Goas ja Diliti uus telefoni nr, mis ei ole raamatu: "14 päeva Goas" soodustalongi peal: 0091 98 6048 5814

 

Mina olen korruptsiooni vastu! Aga Sina?

Veel huvitavam oli aga käik Mapusas asuvasse kohalikku rahvastiku registrisse... ooo my god! Milline mustus igal pool. Käisime aga ühest uksest sisse ja teisest välja. Registripidaja juures oli selline kuhi vanapaberit, et lausa kole... osad kaustad olid aastast 1920 - sünnid, surmad, abielud. Nii mulle onu selgitas. Kuna siin maal ei ole ilus lahutada, siis ei hakanud küsima, et kas lahutused ka kirjas on. Küllap on, kuid vast nende tuhandete tolmunud ja koltunud raamatute vahel on üks pisike kaust lahutuste jaoks... Sellest arhiivist pilte teha ei tohtinud, kuid... siin need on ;)

Goa_abielu_registeerim7

Goa_abielu_registeerim8 Goa_abielu_registeerim9

Soovitati siis meil oma Eestis juba registeeritud abielu Indias registeerimiseks võtta advokaat, maksta 20 000 ruupiat ehk 5000 eesti krooni ja advokaat pidi siis paberid nipsti ära tegema ja kohtuga kokku leppima, et meie abiellunud oleme... Tere tali! Eks proovime edasi uurida... ehk oskab india konsulaat Soomes aidata. Sama ruumi kapi pealt vaatas vastu meile kleepekas: Mina olen korruptsiooni vastu! Aga Sina?

Siin siis meie teekond Goa Mapusa perekonnaseisuametisse...

Goa_abielu_registeerim1

Goa_abielu_registeerim2

Goa_abielu_registeerim3

Goa_abielu_registeerim4 Goa_abielu_registeerim6

Smile Kuhu minna Goas?

Viimati uuendatud 21. november 2011