17.11.2011 india pere

Trüki

Bookmark and Share

India_tadi_Kanadast1 India pereelu puhkusest osa saada on suhteliselt väsitav ja mulle mitteloomupärane tegevus. See, mida koos tehakse, kui kolm põlve koos, piirdub enamasti turistina vaatamisväärsuste külastamise, söömise ja jutuajamistega. Kogu päev möödub nii, et miskit tulemust ei ole. Mina elan oma rütmis, mis pole lihtne.

Hulk kingitusi toodi, millest 95% on ebavajalikud - potid, pannid, sõelad, voodipesu, nuustikud... kolm paari kingi, mis mulle ei meeldinud, suur tekk... Mina muudkui püüan asjadest vabaneda aga võta näpust... on neid, kes arvavad, et mul on ikka midagi puudu. Iga päev tuleb kohvritest midagi lisaks...

 

Goa_köök

Hommikut alustatakse teega ja küpsistega. Kui mina hommikul näljaseks muutun, siis neil aega küll selle kiire asjaga, sest nendel on kõht teed ja küpsetisi täis.

Lõunal tugev lõunasöök, siis uinak paar tundi...

Õhtul, siis kui minul enne kella 18 on söömise tuju, siis neil on taas tee ja küpsised... kella 22 paiku valmistatakse tugev kõhutäis ja siis hakatakse sööma. Kui ma sööksin nii nagu indialastel kombeks, ei mahuks ma vist nädala möödudes uksest välja...

 

Restoranis tasuks teada, et osades kohtades tuuakse peale sööki lauale kauss vee ja laimitükiga. Seda vett ei tasuks juua ja laimi kõrvale hammustada. Tegemist on näpupesukausiga. Laimi pigistad sõrmede vahel tühjaks ja vett kasutad näppude pesuks :) Süüakse ju indias enamasti kätega.

Söögi alguses tuuakse lauale roostevabast terasest klaaside sees vett ja mitmes kohas panin tähele, et meie lauale ei tooda, kohalikele aga tuuakse. Ühes kohas siis ütles Vicky, et halloo, ka meie soovime vett. Toodi. Uurisin siis, et mis põhjusel meile vett ei pakutud ja vastuseks oli, et välismaalsed tavaliselt ei võta vett vastu no ja seetõttu nad ei pakugi. Pole ka ime, sest keegi ei soovi kõhuhäda saada ja soovitatakse tõesti juua ainult vett, mis serveeritakse kinnise korgiga. Vesi, mis lauale tuuakse ei ole pudeli vesi vaid väidetavalt filtreeritud vesi. Jõin, jäin ellu.

 

Varsti tulevad meile Eestist külalised. Tiina ja Maire on juba teel, kuid me ei tea, kus nad hetkel Indias liiguvad. Loodame vaid, et nendega on kõik hästi ja jõuavad kenasti Goasse. Neil on siin suurepärane võimalus tõeliselt indialase kombel süüa ja lihtsalt olla :)

 

Täna sain ma Vicky tütre küpsetatud chapatisid ja pean tunnistama, et need on parimad, mida ma olen kunagi saanud. Tragöödia on selles, et ma tahtsin igasugu jahutoodetest saleda joone auks loobuda ja ups... maitsesin tükikese ja sõin 2 chapatit. Super hästi tehtud ja koostisained on ju alati ühed - ainult teise sordi nisujahu ja vesi - kõik.

 

Indialaste nigel tervis

Kui Keralas väideti, et islamiusulised on ummistanud haiglad ja hindud terved, siis mina vaatan siin küll, et eestlane on ikka tervem, kui indialane. Toit, mida siin süüakse sh selle tegemise viis, sügavalt friteeritud, maitseinetest ja suhkrust pungil toidud, vähene liikumine, eriti naistel, kui mitte välja arvata pidevat söögi tegemist... vanemate inimeste kodune eluviis - söömine ja TV... Prrrrrrrrrrrrrrr

Mina muudkui hurjutan, et ei tohi külma juua, et tohi vett toidu kõrvale juua jne, jne... küsin, kas nad siis oma ajurveedast ei tea midagi... mina küll tean... Igaüks teab miskit, kuid ollakse kultuuriliste negatiivsete pärandite ori...

 

Kurgist kibedus välja!

No vot sellist asja nägin ma nüüd küll esimest korda. Nimelt, et kurk kibe ei oleks, siis lõigatakse ots ära ja häärutakse sellega lõikekohta hoolega, et kibedus välja tuleks. Üldjuhul tehakse seda kurgi mõlema otsaga.

Kui Vicky seda tegi ja mulle seletas, jooksin kohe fotoka järele, et teiega seda, head lugejad, jagada!

Kibe_kurk

Aeglane netiühendus ja TV3

Netiühendus on selliseks asjaks nagu TV3 play pealt saadete järelvaatamine liiga aeglane. Tahtsime vaadata, mis sellest Piirideta armastuse sarja filmimisest ja kokku panemisest siis välja tuli. Avasime TV3 play. Et vaadata ühte saadet, kulub mitu tundi ja ka siis võib juhtuda, et net läheb hoopis ära. MTS ühendust ei soovitata osta, kuna neil olevat nigelam ühendus. TATA Photon peaks sobima ka Macile ja sellel olevat kiirem ühendus.

Vicky ajas aga kogu pere arvutiekraani ette, ühendas arvuti suurte kõlaritega ja nii see jõnksadi, jõnksadi vaatamine käis. Kusjuures reklaamklippe, mida ei taha vaadata, on väga lihtne vaadata...

India_pere_TV3

Viimati uuendatud 26. november 2011