20.12.2010 Goa jõulud

Trüki

Bookmark and Share
Goas on juba igasugu sädelevat siin ja seal. Goa jõulud Kuuse moodi puukesed on ehitud, tulukesed vilguvad ja eriti popp on suuri pabertähti kasutada - neid igale poole riputada, küll lambike sees, küll lambikeseta. Küünlapõud on endine. Kõige paremini põlevad valged tavalised nö majapidamisküünlad - umbes 1,5 cm läbimõõduga ja 15 cm pikad.

Tuttav lubas kuskilt küünlavabrikust, kus tal tuttav töötab ja kus tehakse küünlaid ekspordiks, tuua mulle mõne küünla. Ainult tutvuse kaudu pidi osta saama ja oh seda imet, need pidid olema küünlad, mis tõesti põlevad... mitte nagu suur osa neid küünlaid, mida siin poest osta saab.

Öösel põles maani maha Baga tänaval maja, mille all olid poed, ülal korterid. Kristina kuulis öösel hirmsat ja harjumatut kohinat ja hommikul selgus, et maja O´Pescadori restorani ja Terje hotelli vahel, on ära põlenud ja elekter pooles Bagas kadunud. Loodame, et sellist jõululõket rohkem ei tehta. Tihti korraldatakse Indias tulekahju siis, kui kas slam piirkonnast ei taha oma telkidest inimesed lahkuda, et ehitusfirma saaks kinnisvaraarendust edendada või lihtsalt inimesed ei ole nõus rendimajadest jne välja minema...

Õde saatis Tallinnast praetud verivorsti. Küll oli vast hea! Nautisime Kristina ja Terjega. Nii vorsti, kui tubli leivaküpsetaja Katrini maitsvaid leibasid. Kristina kommenteeris laua ääres mõnuledes, et must leib on ikka parem kui shokolaad :)

Rannad ja tänavad on tühjad. Kõik, kes eelmistel aastatel samal ajal Goas on olnud, räägivad sama juttu - vaata, kus eelmisel aastal oli rahvast... nüüd ei ole ei turiste ega ka businessi. Eesti inimesele see muidugi meeldib, kui vähem inimesi on, kuid söögikohtades olge hoolsad valima. Nimelt, kui ei ole palju sööjaid, siis kipuvad toidud halvaks minema... Näiteks minu lemmik palak paneer e spinati kastmes juust, jäi mul ranna shackis lausa saamata, sest spinatit ei olnud ja juust, mille kokk mingis teises kastmes valmistas, oli paha maitsega. Juust ja liha, kui need on riknenud, tekitavad siin kohutavaid mürgitusi ja kõhutõbesid.

Jõulud on kohe, kohe käes, kuid sellist tunnet siin küll ei ole. Nina tilgub, sest öösel oli toas jahe ja õnnestus end kuidagi ära külmetada. Basseinis hommikul ei käinud. Poja Joonas ütles, et vesi oli külm. Ka merevesi on viimased kaks päeva väga jahe olnud. Jaani TM näitu mul täna ei ole.

Hommikul käisin joogatunnis. Joogatund kestab tavaliselt 1-1,5 tundi ja hind on 300 - 500 Rs e 80 - 125 krooni. Eestis on odavam. Tund oli nii intensiivne, et ei tea, kas homme ikka tahan selle piitsutamise alla minna - alustuseks 10 korda päikesetervitust kiires tempos, siis hingamine ja uuesti 10 korda kiirtempos päikesetervitust, igasugu venitused ja painutused ja pea peal seis... Paras treening kõigile, kes on harjunud intensiivset trenni tegema. Kahju ainult, et joogi teooriat ei oska selgitada ja koolitada. Tema juurde viin ainult need huvilised, kes tõesti tugevat trenni tahavad. Peale trenni oli super enesetunne!

24. detsembril kutsus Terje Infantaria Comforti jõuluõhtule. Lubasime rahvale  parathasi küpsetada :) Eks vaatame, kas ikka viitsime, sest see on päris mitu tundi tööd, et kuskil 25 parathat valmis meisterdada.

Viimati uuendatud 21. detsember 2010