15.12.2010 pediküüri ja kingfishi päev

Trüki

Bookmark and Share

pediküür Goas Estlive reisiesindaja Jaani termomeetri (edaspidi Jaani TM) järgi, oli päeval täna +33 kraadi. Vette mõõtma ta ei jõudnud, sest reisiesindajatel siin homse lennu vastuvõtu ja ekskursioonide koostamise tööd käed ja jalad täis (tore väljend). Mina jõudsin mere äärde ja merevesi oli nats jahedam kui õhutemperatuur. 

Läksin Holiday Streedile, et panna pediküüri aeg kinni. Rannas pediküüri ei soovita. Hind umbes 400 ruupiat, mereveega täidetud pudelist pestakse jalad, tehakse "hoolega" tööd, värvitakse küüned ja oled õnnelik, kui lakk ära kuivab. Kord proovisin ja lõpuks tulin koju punase liivakirjude küüntega.

Iusalongis tahan ruumi sisse astuda, et aeg kinni panna. Kui geelküünte paneks siin hetkel hinnaga 900 eesti krooni ja hooldus 500, siispediküür õnneks vaid 150, kuid... Moekas ja ilusa interjööriga, mitu inimest ühes ruumis... töövahenditeks 90-ndatest Eestis tuntud metallviil jne... Mulle paraku ei meeldi, kuid maitsed, ootused ja kogemused on erinevad. Tahtsin proovida mõnd teist kohta. No nii...

Vaevu õnnestus ust paotada. Kitsuke pikk ruum, kus eelmisel korral vaid registeerimise pukk, oli nüüd oma ilmet muutnud - vastasseina oli tekkinud 3 suurt tooli. Esimeses värviti ripsmeid, teises ja kolmandas tehti pediküüri. Hingamiseruumi polnud. Mul läks isu ära, sest pediküüri tegi valge suure naeratusega hindupoiss-ilueedi, kes eelmisel korral registreerimislaua taga istus ja rääkis, et tema naine teda seal välja õpetab... Jalutasin vee piiril, tallad puhtad, teen ise maniküüri - privaatselt, kodus, armastuse ja hoolega...

Käisime Calangute turul ja kuna nii suur kala isu oli, siis ostisme kala. Oleme ju ometi Goas! 2 pirakat tuunakala ostavad kohalikud 80 ruupia eest, kuid turistilt küsitakse ühe eest 100. Mulle tuuna meeldib vaid konservina, kuid Kristina jaoks näiteks, on see lemmik valik. Eelmisel korral ostsime koleda näoga Mumbai kala ja makrelli. 5 suuremat makrelli 100 ruupiat (näeb välja nagu priske räim). Seekord ostsime baby kingfishi. Kolm umbes 30 cm pikkust kala ja 100 kohalikku raha ehk kuskil 25 krooni. Luid tõsiselt vähe. Soomused maha aetud. Fileerisin kodus ära, panin natuke soola, pipart ja küüslaugu pastat ja praadisin pannil lisades praadimise lõpus ka tilli ja seesamiseemneid. Kõrvale praadisin rohelist paprikat ja shampinjone seesami seemnete ja india pähklitega. Taldrikule panin ka pooleks lõigatud laimi. Arvake ära, kas mu söögiisu tuli tagasi?! Liigagi. Röstitud kingfishi nimetatakse surmai. Goas saab kingfishi e otsetõlkes kuningkala pea igast restoranist näiteks rawa fray e mannas praetuna.

Makreli ja kingfishi soovitan! Kui aega saan, siis panen siia mõne foto ka.

Viimati uuendatud 15. detsember 2010