10.12.2010 detox päev 5

Trüki

Bookmark and Share

Öösel und ei olnud, arst arvas, et tegemist on lihtsalt stressitu keha reaktsiooniga - polegi vaja magada. No suurepärane tõesti. Varahommikul kui veel pime, hakkas meeletult sadama ja vihma kallas mitu tundi. Uskumatu lugu. Kohalikud vangutavad pead, sest sellist asja polevat nende silmad vee näinud, et talvel vihma sajab. Küllap on ilmaruumis asjad ikka päris segi.

8.00 ronisin voodist välja. Kuked kiresid juba kuuest ja järgi ka ei jätnud.

Panin riidesse ja hiilisin uksest välja, et Vickyt mitte äratada. Teda olid öösel sääsed söönud ja ka tema ei maganud. Hommiku poole jäi magama. Lasen tal puhata. Lähen jalgsi u 45 minutit läbi punase poriga ja lompidega kaetud Calangute arsti juurde.Viimased 15 minutit tibutas vihma.

9.00 hommikusöök - ravighee ja soe vesi. Juba seda kirjutades tulevad judinad peale. Homme jälle... Küsisin, kas on mingit nippi, et asi libedamalt läheks, vastuseks oli, et positiivne mõtlemine... Arst soovitas ühe korraga ghee endale kurku valada, siis sooja veega hambaid loputada ja esimene vesi välja sülitada, juua ülejäänud soe vesi ära ja närida nätsu. Harjumatu maitse seisab kaua suus, kuid minu jaoks veel hullem on see, et ghee, läbides kõri, jätab sinna põletava ja kraapiva tunde, mis siis umbes poole tunniga vaibub.

Tegin vahepeal Vickyle süüa - pharatad ja kana kookose kastmes igasugu vürtsidega. Kookos on üks kolmest vaalast, millest koosneb goalase toidusedel. Oi, kui hea lõhnaga. Enda jaoks panin taas podisema mungoa riisi rohke veega.  Ghee lõhn, mis ennem ei häirinud, häirib.

Vickylt sain teada, et indias nimetatakse mungubadega keedetud riisi khichdi. Nii nagu Eestimaal süüakse tervisehädade puhul riisitummi, nii siin süüakse khichdit rohke veega. Kui aga häda pole, siis on riis ikka pude ja seda süüakse curdiga. Siit leiab tegemise õpetuse: india toit khichdi

Tagasi protseduuri juurde. Kui hommikusöök alla neelatud, siis läksin massaazi. Täna tehti mulle spetsiaalset kaalulangetusmassaazi väidetavalt 17st taimest tehtud puruga (kui tahad proovida, küsi ajurveeda massaazis powder massage). Kollast värvi puru hunnik oli mu pea kohal massaazilaual, kui ma pikali heitsin. Natuke sebimist ja läks lahti hõõrumine. Mul oli tunne, et hindunaised on otsustanud mul naha maha hõõruda. Nagu liivapaberiga nahal nühkimine. Palusin survet vähendada ja kohe päris mõnus oli. Kui ümber pöörasin, märkasin, et pulber on värvi muutnud ja nüüd on see punakaspruun. Ups?! Pärast sain teada, et naised küpsetasid seda enne, kui massaazi tegema hakkasid. Aurusaunas higistasin täna vähem. Kui kõik neli esimest päeva oli kõht kinni, siis täna käisin esimest korda WCs.

Nõrk on olla. Kuigi veel hommikul tekkis tunne, et teeks õige järgmise karma ka ära. Tavaliselt on siis 1 päev puhkust ja läheb edasi sama dieet erinevate ravimitega ja seitsmendal päeval toimub arsti järelvalvel suur oksendamise pidu... silmad pidid punased olema ja mürgid pidid seest purskuma täie survega... okse pidi olema musta värvi jne... olgu, mis on, kuid arst kinnitas taas, et parimat ravi, kui panchakarma tema ei tea ja kinnitas ka minu kahtlust, et pigem teha panchakarma läbi, kui süüa ajurveeda või muid ravimeid.

Kui Vicky mu massaazist koju tõi, olin nii läbi, et mõte järnevast seistmest päevast - enese proovile panek + tervise parandamine + puhkus... ununes. Äkki saan kahe päeva pärast juba kala süüa... Kleit kukub seljast. Olen päris õhukeseks jäänud.

Akna all pisikeses hinduhütis karjub koer. Ja seda tunde. Puhkamisest ei tule midagi välja. Täna tunnen, et hakkan juba kergelt ärrituvaks muutuma.

Smile Goa blogi

Panchakarma päev 1

Panchakarma päev 2

Panchakarma päev 3

Panchakarma päev 4

Panchakarma päev 5

Panchakarma päev 6

Panchakarma päev 7

Panchakarma päev 8
Viimati uuendatud 20. detsember 2010