prev
next

"Mina ja Mehed" uudne ja trendikas TV Ringvaate edetabelis ;)

Sul on esinemishirm? Tahad abi? Vaata siia: Avalik esinemine hirmuhigita!

Mina ja Mehed 2 netimüügis soodsamalt!

MEIE RAAMATUD

Raamat ostetud?

Koolitaja-Katrin_Aedma-Kadriorus

Mina ja mehed FB-s

KONTAKT

Katrin Aedma

+47 4178 6999

+372 5132 444

katrin.aedma (ät) gmail.com

Siin võib olla Sinu reklaam.

Küsi pakkumist!

TELLI KOOLITUS!

Soovid koolitust?

Aga palun. Telli hinnapakkumine siit

Koolitaja-Katrin_Aedma-2007



25.11.2010 Käisime ajurveeda päeval!

Trüki Saada link

Bookmark and Share

Käisime ajurveeda päeval - päev täis huvitavaid teadmisi, treeningut nii kehale kui vaimule, ilusaid emotsioone hingele. Jooga tunnid Goas 8.30 sõitsime dziibiga 20 minutit Goas Candolimis asuvasse Portugali stiilis vana maja õuele. Tervitasime peremees Leod ja uudistasime seda ilusat maja. Laotasime linad kastesele murule ja alustasime joogatunniga.

Jooga meelele, kehale ja hingele

Saime teada palju huvitavat nii jooga rajaja kohta, kui ka igapäevaseid tarkuseid tervisliku elustiili toetuseks.
Novembrikuu kaste olevat nii tervendav, et puhas kausike pannakse õhtul välja ja kogutakse sellesse kastet, mis pärast ära juuakse.


Õppisime harjutusi närvisüsteemi tugevdamiseks, hingamis- ja venitamisharjutusi ja asanaid keha vitaalsuse suurendamiseks. Õppinud mees, kraadide ja diplomitega ajurveeda arst selgitas professionaalselt ja lihtsalt kõikide harjutuste mõju, näitas harjutused ette ja vajadusel kohendas meie keha hoiakut ja hingamist.
Õppisime õigesti ommima (AUM), laulsime mantrat - pöördumist kõiksuse poole palvega tuua meid pimedusest valguse kätte, kurjast headusesse, surmast (mentaalsest) ellu.
Õppisime krokodilli, kobra ja laiba asendit. Harjutasime korrektset päikesetervitust, paadi ja vibu asendit.

Ajurveeda põhimõtted ja isiklik kehatüüp

Peale jooga õpet puhkasime natuke ja sõime hommikust.
Seejärel toimus ajurveeda põhimõtete loeng. Saime aimu ajurveeda ajaloost, mikroelementidest e doshadest ja kehatüüpidest. Saime teada, kuidas ja miks tehakse Pancha Karmami e keha puhastusprorammi, mis tasakaalustab inimese keha, puhastab, annab alguse uuele ja tervemale elule, aitab vabaneda mürkidest ja liigsetest kilodest ning ajab ära haigused.

Peale loengut oli igal osalejal erakonsultatsioon ajurveeda arstiga ja saime teada, mis on meie loomupärane kehatüüp, millised on hetke kõrvalekalded ja kuidas nendega toime tulla. Inglise keeles on abiks ajurveeda põhimõtete mõistmisel fantastiliselt ülevaatlik kodulehekülg: ajurveeda põhimõtted. Dr_Sudhindra_ajurveeda_koolitus Goas

 

Maitseained ja tervislik india toit

Loengus maitseainete kohta, vaatlesime peamisi india köögis kasutatavaid vürtse - nuusutasime ja maitsesime, saime teada põnevaid retsepte.
Immuunsüsteemi saab turgutada, kui igal aastal teha musta pipra kuur. Selleks purustatakse musta pipra tera ja süüakse see meega hommikul ära. Esimesel päeval võetakse 1 tera, teisel 2, kolmandal 3... kuni 15ne terani. 16ndal päeval võetakse 14, seitsme

teistkümnendal 13 tera ja nii iga päev ühe tera võrra vähem.

chapati_tegu, india köök, koolitus

Heaks pingete leevendajaks on näiteks piimas keedetud mooniseemned - klaas piima ja kolm tl mooniseemneid, soovi korral natuke suhkrut.
www.idamaa.com lehelt leiate ka tervendava kurkumi piima retsepti ja muud huvitavat.

Muuseas kurkum on asi, mida on hea Goast kaasa osta. Kilo hind 160-300 ruupiat e maksimaalselt 75 eesti krooni. On ka kohti, kus kilo hind algab tuhandest ruupiast.

Toidu tegemisel vaatasime kuidas valmib läätsedest õige daal, mida tehakse ghee ja maitseainetega ning soovijad said chapatisid küpsetada. Neid ringikujuliseks rullida ei olegi nii kerge! Tegime video, kuidas Kristina chapatit rullib. Vaata siit: chapati rullimine

 

chapati_tegu2 Lõunasöök söödud, sai igaüks, kes soovis, veel ringi vaadata, kasutada võimalust end kümneks minutiks vasaku külje peale pikali heita - see olevat samuti üks terve elu saladusi ja peale nauditavat ja huvitavat päeva, sõitsime kes koju, kes ajurveeda keskusesse spetsiaalselt putastavat detox massaazi nautima - sünkroonmassaaz kahe massööri ja spetsiaalse mürke väljutava õliga pealaest jalatallani... SUPER ELAMUS - toredad ja targad inimesed, imeilus koht ja hea korraldus!

Smile Lisainfo ja registeerumine: E-mail on kaitstud spämmirobotite eest, Javascript peab olema sisse lülitatud m  

Smile Teenused Goas

Smile Goa blogi

Smile Raamat: "14 päeva Goas"

Smile Ajurveeda päev

Viimati uuendatud 27. veebruar 2015