prev
next

Sul on esinemishirm? Tahad abi? Vaata siia: Avalik esinemine hirmuhigita!

"Mina ja Mehed" uudne ja trendikas TV Ringvaate edetabelis ;)

Mina ja Mehed 2 netimüügis soodsamalt!

MEIE RAAMATUD

Raamat ostetud?

Koolitaja-Katrin_Aedma-Kadriorus

Mina ja mehed FB-s

KONTAKT

Katrin Aedma

+47 4178 6999

+372 5132 444

katrin.aedma (ät) gmail.com

Siin võib olla Sinu reklaam.

Küsi pakkumist!

TELLI KOOLITUS!

Soovid koolitust?

Aga palun. Telli hinnapakkumine siit

Koolitaja-Katrin_Aedma-2007



31.12.2010 sünnipäev, vana mees ja goa leib

Trüki Saada link

Bookmark and Share

Katrin Aedma sünnipäev 31.12.2010 Öösel oli esimeseks õnnesoovijaks Vicky - nii nagu alati - skypes helistas ja saatis lisaks veel meili teel e-kaardi.

Oi, kuid 13 aastane poeg Joonas oli veel nobedam ja soovis eile keset päeva palju õnne. Tänasin ja mainisin, et natuke varavõitu, kuid vastuseks oli, et siis ei ole pärast jamamist, asi tehtud. Eks ta õige ole jah ;) Täna on vana aasta ära saatmaine ja uue vastuvõtt. Hindude jaoks on see siiski niisama pidu, sest neil on oma kalender, mille järgi elatakse.

Rõõm kuulda, et Vicky ja poisid, Ritta, Kristina ja Kristel meil Tallinnas täna minu sünnipäeva peavad (koos Bingo, roti ja kaladega). Katrini sünnipäev 2011. Autor: Andor Ilison

Vicky tegi india toitu - kana, chapatisid, gajar halvaad. 

Skypesime netis ja sain peost osa. Suur tänu vahva meelespidamise eest ja super, et Vicky ei  pidanud kodus üksi nukrutsema.

Kripa tegi pika nimekirja toiduainetest, mis ta turult ja poest hommikul tõi. Selgus, et tal plaanis vähemalt 7 erinevat rooga teha. Rahustasin, et mulle piisaks ka paarist, kuid ei: kana ja palak ja raita ja riis mingil erilisel viisil ja seened kookospiimas... ups. Magustoiduks on aga jäätisetort kreekapähkli keeksil.

Appike! Kõlab kuidagi liiga suurejooneliselt minu jaoks. Nelikümmend küll, kuid.... eelistaks seda sündmust tagasihoidlikumalt  tähistada... Ütlesin, et ma ei tea, kas kõik, keda olen kutsunud, ikka saavad tulla... tema vastu, et tead, meil Goas ütlemine, et kui külalised ei tule, siis tühja nendega, saab ise rohkem süüa :) Fotol on siin Vicky tehtud toit. Swami toidust ilusat fotot ei õnnestunud saada, kuid maitse... uskuge, oli suurepärane. Indian_Food Vicky tehtud india söök.  Autor: Andor Ilison

Usun, et ta on super kokk ja eks ma uurin siis hoolega, kuidas ta seda kõike köögis meisterdab. Turule läks Swami üksinda, sest nii, kui mina olen kõrval, on hinnad kõrgemad. Eks nad muidugi saavad aru, et Swami ei ela siin, kuid ikkagi... Näiteks tahtsin teha hakkliha, sibula ja suvekõrvitsaga täidetud poeesid (poee on Goa leib, mis näeb välja nagu pita tasku - ümar ja seest tühi), kuid kui mina neid ostan, on hinnaks 3 ruupiat, kui tema, siis 2,5. Goas on erihinnad nii goalasele, valgele turistile, kui ka india turistile. Kohe küsitaksegi kohalikus keeles, et kuskohast oled, kuigi ka välimuse järgi on võimalik aimata, kellega tegemist. Katrini sünnipäev 31.12.2010.  Autor: Andor Ilison

Goalaste trademark e kaubamärk on nende pats- väikene hiiresaba või suur pahmakas ja juuksed, mis on krussis, mitte sirged. Loomulikult käib sinna juurde suhteliselt vaba, kohati lausa liiga vaba hoolimatu käitumine.

2010 meenutamine ja 2011 ennustamine

Õhtul plaanisime Kristina õhutamisel väikese unistamisetöö ära teha, kuid kuidagi selgus, et igaüks tahaks oma soove privaatselt mõtiskledes kirja panna. Mina panin... Kirjuta paberile, kes oled ja mis omad, kui on 31.12.2011. Stiilis: 31.12.2011 olen ma... mul on... ja siis pane paber ümbrikusse, kleebi kinni ja vaata aasta pärast. Swami Kripananda cooking, Swami kokkab 31.12.2010 Goa

Aasta lõpus on hea meenutada sellest aastast kõiki suurepärasedi sündmuseid - mis läks hästi ja miks. Hea ju kipub ununema, seega tuleb seda meenutada ja südames hoida, et õnnelikum ja tugevam olla.

Hindude aastavahetus on teisel ajal

Lõuna indias on aastavahetus hoopis 14 aprill. Kui täna so 31.12 indud lihtsalt lõbutsevad ja seda eriti turismipiirkonnas ning oluliseks on palved - palutakse puja ajal kõiki oma jumalaid, et need neid ja nende lähedasi õnnistaksid, siis tegelik rituaalidega uue aasta vastu võtmine toimub põhja-Indias Diwaliga samaaegselt ja lõuna-Indias  14 aprillil. Naljakas on, et kui inimetega räägid, sest enamus neist teab vaid seda, kuidas neil kombeks, kuid kuidas mujal indias, seda ei tea.

14 aprill käib tradistioonide hulka õlivann ja kantakse täiesti uusi riideid. Palved on loomulik osa tradistioonidest.

Õues puhub tugev tuul. Hetkel öö. Lähen magama, sest õhtul on oodata tohutut möllu ja raketisadu. Hoian pöialt, et Eestis euro tervitamine ja 2010 ära saatmine läheks toredasti ja et kõik oma mured aastasse 2010 jätaks ning rõõmuga uue aasta vastu võtaks.

Hommik rahulik, nett hirmaeglane. No hakka või nutma, sest 5 kodulehte vaja administeerida ja ühte uut meisterdada.

Pealelõunat saabus suure toidukoormaga Swami nägu naerul.

Ta tegi suure hunniku (vabandage väljendust) suurepärast toitu - ammu ei ole niiiiiii head toitu saanud. SUPER! No ja nii kiiresti, et tema jälgimise töö jäi mul muu sebimise kõrvalt tagasihoidlikuks. Siiski jäi meelde soovitus neile, kes keha tahavad metallist puhastada, et tuleb keeta punt värsket koriandrit vähese veega, kurnata ja hoida külmkapis. Juua iga päev kolm klaasi tõmmis pooleks veega.

Kallid külalised Sabrina ja Albert

Täna öösel põletatakse vana mees

Ei saanud mina aru, miks tee ääres toolil istub inimsuuruses nuku ja selle juures silt, et annetage vanale mehele. Tuleb välja, et see on hindu traditsioon, mis taas kord laste rõõmustamiseks ja ehk ka laste poolt kunagi välja mõteldud. Nimelt meisterdavad jõulude aegu lapsed inimese taolise nuku ja koguvad vana mehe jaoks raha. Vana mees on vana aasta sümbol, mis siis vana aasta ära saatmisel põlema  pannakse - kolm ühes - nalji, raha ja rituaal. Igati nutikad. Lawrens rääkis, et turismibussi ette oli külateel täna tulnud lausa 9 poissi ja ratta selga oli pandud "old man". Bussi eest nad enne ära ei läinud ja teed ei vabastanud, kui igaüks oli saanud 100 ruupiat.

Sünnipäev ja vana aasta ära saatmine

Katrini sünnipäev Goas

Epp, Kaja, Kristina, giid Lawrens, sveitslanna Sabrina ja goalane Albert, vene reisiesindaja Sveta ja tema sõber kriketimängija Tariq Kashmiirist olid sünnipäeval. Swami muidugi ka.

Õhtul läksid teised Cavalasse ja rannale pidutsema, mina jäin iseendaga koju. Seda naudin ma hetkel enam, kui midagi muud :)

Homme kuulan muljeid ja räägin teile ka.

23.30 toimus vähemalt 45 minutiline ilutulestiku paraad, edasi põmmutati vaikselt siin ja seal. Arvata on, et niimoodi kuni hommikuni... Seisin rõdul natuke aega, vaatasin. Mõtlesin oma soovidele ja ... siin ma nüüd kirjutan ja suhtlen Skypes Vickyga, kes nii rahul Eesti lumehangede vahel - ei köha ega nohu. 

Mõne toreda luuletuse sadades õnnesoovidest pikin ka siia...

Tänan kõiki ja kummardan maani, et oli hetk mind meenutada kiirel päeval...

Olgu Su päevades alati päikest ja öödes õrnust ja armastust,
kaitsku jumalad Su tervist ja ilu,
järgigu inimesed Sinu mõtteid ja tegusid!

````````````````````````````````

Ma soovin Sulle jõudu - jaksu, et tervis püsiks ikka hea - ja elu keerulistel teedel - ka süda kindlalt vastu peaks. Et mõistus iialgi ei väsiks, et rõõmu kingiks iga tund, et saatus armutult ei räsiks ja ööd tooks rahulikku und. Läbi elu kõnni püstipäi, kõik raske nõnda kergem näib.Tuleb ju ette, et vahel ei vea, ent seda teised teadma ei pea. Naera, ikka rõõmus näi, siis tusatuju Sinust mööda käib.

´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´

Inimene saab omaenda jõupingutuste
tulemusena õnnelikuks siis,
kui ta teab,
mida on õnneks vaja-
lihtsat maitset, teataval määral julgust,
mõningast enesesalgamist,
tööarmastust ja ennekõike puhast südametunnistust.
Õnn pole mingi
ähmane unistus,
selles olen ma nüüd kindel.
G.Sand

´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´

Mis lännu, see lännu...

igast puust saab ükskord kännu...

30+ aastat pole nalja tettu,

siin ütsjagu ka vaiva nättü:

tüit rügatu, kukalt sügatü ja mehi vaedatu ;)

Suur, suur tänu kõigile, kes meeles pidasid ja palun kergemat karistust, et ma ei vasta Indias eesti numbril (lihtsat liiga kallis lõbu) ja ei vasta kõigile tervitajatele, sest muidu lõpetaks ma jaanuari keskpaigas :) Kõik olete suurepärased, vahvad ja kallid. Olen uhke, et mul on palju arukaid ja hea südamega asjalikke sõpru!

 

Cool Huvitavat ja harivat lisalugemist leiad kogemuslikust reisi- ja käsiraamatust: "14 päeva Goas"

Smile Goa blogi

Viimati uuendatud 22. september 2013